Rental

 • Zijn er bijkomende kosten bij huren?
  Er zijn geen bijkomende kosten als het gehuurde in een gelijke staat wordt terug geleverd. Is dit niet het geval dan worden de bijkomende kosten aan de opdrachtgever doorberekend zoals bijvoorbeeld walsen of schoonmaken.
 • Heeft de onderneming een VCA certificaat?
  Wij hebben een VCA** certificaat en zijn gecertificeerd bij NORMEC.
 • Heeft u ervaring in de petrochemie en industrie?
  Wij leveren dagelijks aan klanten in de petrochemie, maar ook voor de elektriciteitsvoorziening, industrie en bouw. Wij staan voor veilig werken en zijn bekend met de veiligheid vereisten op de diverse locaties.
 • Kunt u ons een offerte sturen?
  Wij sturen u graag een offerte, u kunt daarvoor contact opnemen via het contactformulier, ons mailen of ons bellen.
 • Levert u ook voor calamiteiten?
  Ja wij leveren regelmatig bij calamiteiten. Daarnaast verzorgen wij tevens milieukundige begeleiding bij calamiteiten door onze milieu afdeling.
 • Kunt u ons adviseren?
  Wij adviseren graag over wat voor u passend is. Dit kan telefonisch maar we kunnen ook de situatie bij u komen opnemen.
 • Levert u aan grote projecten?
  Wij zijn een grote verhuurder en beleveren veel grote projecten. Projecten met duizenden items in de verhuur is ons dagelijks werk. Wij verzorgen rijbanen van 20 kilometer en meer.
 • Biedt u ook projecten aan?
  Wij realiseren projecten waarbij wij volledig zorgdragen voor het aanbrengen van de rijplaten- en/of schottenbaan, inclusief de logistiek en bouwplaats inrichting zoals units, bruggen, verlichting etc. Wij doen dit in Nederland en ver daar buiten. Het project wordt uitgevoerd als een project met de daarbij passende organisatie.
 • Hoe snel kunt u leveren?
  Onze planning regelt in overleg met u de leveringsmogelijkheden. Natuurlijk weten wij het liefst tijdig wanneer wij moeten leveren maar dezelfde dag geleverd is ook mogelijk.
 • Wie is aansprakelijk bij diefstal?
  De huurder is verantwoordelijk voor het gehuurde. Schotten en rijplaten zijn duur. Bij diefstal zal de schade aanzienlijk zijn, de vervangingswaarde (nieuwwaarde) zal betaald moeten worden. De vervangingswaarde zullen conform de huurvoorwaarden op de huurder worden verhaald. Wij bevelen aan het gehuurde goed te bewaken om zodoende diefstal te voorkomen.
 • Zijn er bijkomende kosten bij huren?
  Er zijn geen bijkomende kosten als het gehuurde in een gelijke staat wordt terug geleverd. Is dit niet het geval dan worden de bijkomende kosten aan de opdrachtgever doorberekend zoals bijvoorbeeld walsen of schoonmaken.
 • Kunt u de rijplaten en/of schotten ook uitleggen?
  Wij lossen op stapel of uitgelegd in een baan of plateau. Doordat wij rijden met diverse vrachtauto varianten is iedere plek voor ons bereikbaar.
 • Welke maten draglineschotten worden verhuurd?
  Wij verhuren de volgende maten (lxb) 4/5/6/7/8/10 en 12 meter x 1 meter. De dikte varieert van 10 tot 30 cm. De schotten zijn gemaakt van hardhout en eventueel omrand met staal. Daarnaast verhuren wij ook volledig stalen schotten 8/9 meter x 2,2 meter.
 • Welke maten rijplaten worden verhuurd?
  Wij verhuren de volgende maten (lxb) 5/6 meter x 1 meter, 5/6 meter x 1,5 meter, 5/6 meter x 1,85 meter en 5 meter x 3,45 meter.
 • Waar levert u rijplaten en schotten?
  Wij verhuren rijplaten en draglineschotten door het hele land. Onze vestigingsplekken zijn: Groningen, Heerenveen, Scheemda, Zwolle, De Lutte. Daarnaast zijn wij actief met vestigingen in Duitsland en realiseren wij projecten door geheel Europa.

Mats

 • U levert schotten van 1 en 1,5 meter breed. Wat is hiervan de reden?
  Schotten van 1,0 meter breed zijn van oudsher de maat. De reden hiervoor is hem gelegen in het feit hoe de schotten geproduceerd kunnen worden. de meeste van onze collega producenten kunnen door hun methodiek van boren en/of monteren geen bredere schotten produceren. Wij hebben gekozen om beide maten te produceren. De 1,0 meter brede schotten omdat de klant dit gewend is de 1,5 meter brede schotten bieden meer gebruiksmogelijkeden door verbeterde stabiliteit en drukverdeling.
 • Produceert u ook niet standaard schotten?
  Wij bouwen ook “niet standaard schotten” zoals schotten met stalen omranding of in afwijkende vormen. Daarnaast leveren wij balken en schotten voor bijvoorbeeld dek bescherming.
 • Kan VM mats schotten repareren?
  Wij repareren schotten welke nog van voldoende kwaliteit zijn. Om dit te kunnen beoordelen komen we graag langs of bepalen we dit aan de hand van foto’s.
 • Welke hout soort is het beste?
  Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Verschillende omstandigheden vragen om verschillende type schotten. Levensduur van een schot is afhankelijk van de houtsoort maar ook zeker van het gebruik. Een schot welke niet goed gebruikt wordt kan in een paar minuten worden verwoest ongeacht de houtkwaliteit. De klantvraag is maatgevend voor wat het beste schot is. Wij kijken ook naar andere zaken dan alleen de houtkwaliteit. Hierbij valt te denken aan besteedbaar budget, logistiek, benodigde levensduur maar ook de dikte en lengte van schot. Ons doel is u de beste oplossing te bieden zodat u tevreden bent en u later als klant weer terugkomt.
 • Is het hout wat u gebruikt voor u schotten duurzaam hout?
  Wij kopen al ons hout in bij zagerijen welke uitsluitend duurzaam geproduceerd hout verkopen. Ons hout is altijd voorzien van certificaten zoals FLEGT of FSC. Wij controleren zelf onze toeleveranciers op de plek van herkomst en overtuigen ons op deze wijze dat het niet alleen op papier klopt maar ook in de werkelijkheid. We doen deze controle in gezamenlijkheid met onze kwaliteitscontrole ter plekke. Op deze wijze zijn wij ervan overtuigd dat wij het juiste hout gebruiken maar ook dat de leverantie voor in de toekomst gewaarborgd blijft.
 • U levert schotten van 1 en 1,5 meter breed. Wat is hiervan de reden?
  Schotten van 1,0 meter breed zijn van oudsher de maat. De reden hiervoor is hem gelegen in het feit hoe de schotten geproduceerd kunnen worden. Onze collega producenten kunnen door hun methodiek van boren en/of monteren niet bredere schotten produceren. Wij hebben gekozen om beide maten te produceren. De 1,0 meter brede schotten omdat de klant dit gewend is de 1,5 meter brede schotten omdat dit veelal een beter schot zal zijn.
 • Wat is het voordeel van een draglineschot van 1,5 meter breed?
  Een schot van 1,5 meter breed zal dragen over een groter oppervalk en verspreid de druk zo beter naar de ondergrond. Het schot is tevens breder en daardoor zwaarder met als gevolg dat het beter blijft liggen. Een schot van 1,0 meter breed heeft de neiging om te kantelen een breder schot en stuk minder. Bij schotten ontstaat vaak schade op de buitenzijde. Door het gebruik van minder buitenzijden op een werk te kunnen realiseren, je gebruikt immers minder schotten als ze 1,5 meter breed zijn, neemt de kans op beschadiging af. De schotten welke beschadigd raken komen vaker in aanmerking om gerepareerd te worden omdat de vervangingswaarde hoger is. Dit reduceert de kosten bij beschadiging omdat economisch is het schot te repareren.
 • Kunt u advies geven over welk draglineschot wij het beste kunnen aanschaffen?
  Wij produceren en verkopen al 30 jaar draglineschotten voor ons eigen verhuurbedrijf en voor klanten. Wij willen graag dat u het juiste schot aanschaft. Wij adviseren u daarom graag. Klanttevredenheid is voor ons van groot belang.
 • Waarom zouden wij een schot van VM mats kiezen?
  Wij durven oprecht te zeggen dat wij de beste schotten maken. Dit is natuurlijk een gedurfde uitspraak. Wij durven dit alleen maar, omdat wij er voor hebben gezorgd dat onze schotten kwaliteiten bezitten welke onze collega’s niet kunnen leveren. Deze kwaliteiten zijn belangerijk voor de levensduur. In het kort komt het er op neer dat wij minder hout verwijderen ter plaatse van de pennen waardoor het schot sterker blijft, wij het hout niet bezagen maar frezen waardoor de kans op inschuren sterk afneemt, wij de hoeken afronden waardoor veel voorkomende beschadigingen worden voorkomen en wij schotten maken van 1,5 meter breed. Het schot ligt hierdoor stabieler waardoor het minder snel beschadigd. Wij zijn ons er van bewust dat niet alleen de kwaliteit telt, prijs is ook belangrijk. Wij zullen daarom altijd concurrerend aanbieden, dit past in ons bedrijfsmodel. Daarnaast kunnen wij snel leveren omdat wij grote hoeveelheden hout op voorraad hebben. Kortom als u een VM mats schot wilt aanschaffen zullen wij er altijd met elkaar uitkomen omdat wij graag willen leveren.

Veiligheid en milieu

 • Wat doet u op het gebied van veiligheid?
  Wij pakken projecten aan op het gebied van veiligheid door te adviseren of te controleren. Hiervoor zetten wij hogere veiligheidskundigen (HVK’er) in. Daarnaast verhuren wij medewerkers welke tijdens bijvoorbeeld bodesaneringen de werkplek veilig houden. Indien gewenst voeren wij de werkzaamheden in zijn geheel uit. Ditzelfde doen wij ook voor asbest. Bij asbest, werken wij vaak op plekken in de petrochemie en industrie. Tevens verhuren wij materieel voor veilige werkplekken zoals, deco units en meetinstrumenten.
 • Op welke gebied adviseert u?
  Wij adviseren op gebied van veiligheid, bodem(verontreiniging), asbest en Chroom6. Het advies heeft vaak betrekking op hoe zaken te verwijderen en/of een situatie veilig te houden. Onze adviezen hebben een praktische insteek en hebben tot doel een problemen op te lossen. Mogelijk kunnen wij bij het oplossen van het probleem zelf een rol spelen soms ook niet. De opdrachtgever mag bij onze adviezen een oplossende rol verwachten, zeg maar een “Hands on” aanpak.
 • Voert Solid ook AP04 keuringen uit?
  Solid voert dit type keuringen uit. AP04 is een term welke wordt gebruikt voor de classificatie bouwstoffen en grond. Als gevraagd wordt om een AP04 keuring wordt vaak gevraagd om een partijkeuring. Solid voert partijkeuringen uit voor grond. Dit doen wij voor grond in een bult/depot maar ook voor een partijen grond als deze nog in de bodem zit (insitu). Het rapport/certificaat welke u ontvangt is een wettig bewijsmiddel voor het kunnen afzetten/verwerken van de grond.
 • Verstrekt u een schone grondverklaring?
  Ja. De verklaring is echter geen verklaring op A4tje, maar heeft de vorm van een bodemonderzoek. De term schone grondverklaring is niets anders dan een begrip. Iemand die vraagt om zo’n type verklaring vraagt dus eigenlijk om een bodemonderzoek. Wij leveren dit type bodemonderzoek. Het onderzoek is gebaseerd op NEN5740 norm. De conclusie van dit onderzoek is altijd of er wel of niet redelijkerwijs bodemverontreiniging valt te verwachten op het onderzochte gebied. Met het overhandigen van deze rapportage wordt aan de gestelde vraag voldaan.

Bouwstoffen