Schotten worden opgebouwd uit hardhout. Er valt een onderscheid te maken tussen Europees hardhout zoals Beuken en Eiken en tropisch hardhout zoals Greenheart en Azobé. De keuze voor Europees hardhout wordt vaak gemaakt als de prijs een grote rol speelt terwijl een kortere levensduur geen probleem is. Tropisch hardhout kent verschillende gradaties waarbij Azobé en Greenheart (beide klasse D70) de langste levensduur kennen.

Wij gebruiken alleen duurzaam geproduceerd hout

Een goed alternatief voor deze houtsoorten is Okan, Okan is ten opzichte van Azobe weinig afwijkend klasse D50. Voor schottenbouw wordt dit type hout al regelmatig ingezet. De reden hiervoor is dat het hout makkelijker te verkrijgen is (ook in langere lengtes). Een draglineschot van deze houdsoort geeft een goed schot voor beperkte investering. Maar ook andere houtsoorten als Rode Fongoe, Wamara en Dabéma zijn interessant. Bij dit type houtsoorten is de balkmaat maatgevend welke het meest economisch is.

Wij produceren tevens draglineschotten uit een mix van verschillende hout soorten. VM mats zal u adviseren welke oplossing voor u het meest geschikt is. VM mats kan dit objectief doen omdat haar bedrijfsvoering gebaseerd is op een efficiënte inkoop en het  bouwen van schotten en niet op het verdienen aan hout.

Advies

Graag adviseren wij onze klanten over het juiste product, dit kan telefonisch maar ook op locatie. U kunt contact met ons opnemen via ons nummer in Nederland +31 (88) 011 87 33 of ons Duitse nummer +49 (800) 48 48 844 of per mail via mats@vm-group.org