VM Rental verhuurt draglineschotten. Wij verhuren vanaf één schot tot grote plateaus of lange banen. Een andere benaming voor draglineschotten zijn schotten, houten schotten of azobé schotten.

Wij hebben een groot assortiment aan schotten in alle diktes, breedtes en lengtes. De schotten zijn gemaakt van hardhout en zijn goed onderhouden, recht en schoon. Voor opdrachtgevers die dat wensen zijn er ook schotten met gebruikssporen. Wij verhuren draglineschotten in de volgende maten:

 • Volledig hout:
  Lengte: 3 t/m 12 meter
  Breedte: 1 of 1,5 meter
  Dikte: 8 tot 30 centimeter
 • Hout gecombineerd met staal:
  Lengte: 5 t/m 12 meter
  Breedte: 1 meter
  Dikte: 10 tot 30 centimeter
 • Volledig staal:
  Lengte: 7 of 8 meter
  Breedte: 2,2 meter
  Dikte: 30 centimeter

Het toepassen van schotten bevordert de veiligheid ten aanzien van de belasting van de ondergrond. Schotten zijn het fundament onder het bouwproject. Het nadeel van schotten is de beperkte breedte van 1,0 meter. Hierdoor hebben ze de neiging om te willen kantelen. Tot nu toe was bij de leveranciers van schotten niet de mogelijkheid om een breder schot te produceren. Hierin heeft ons zusterbedrijf VM Mats verandering gebracht. Wij als verhuurder nemen deze schotten op in ons verhuurprogramma. Een schot van 1,5 meter breed blinkt uit in stabiliteit, drukverdeling en daarmee veiligheid. Een ander bijkomend voordeel is dat de handelingskosten afnemen net als de kans op beschadiging.

Direct bestellen

Toepassing van een draglineschot

Draglineschotten worden voor diverse doeleinden ingezet. Het doel is altijd gelijk; het beschermen van de ondergrond tegen de boven liggende activiteit en/of het begaanbaar maken van de ondergrond voor de bovenliggende activiteit. In veel gevallen heeft het schot en dubbelfunctie.

 Enkele voorbeelden zijn:

 • Toepassing als werkvloer om piekbelasting op de ondergrond te voorkomen
 • Tijdelijke aanvoer-, afvoer- en toegangswegen
 • Verharding waar meer grip nodig is voor wielen en/of kraan rupsen
 • Het dragen van zware heistellingen, kranen of constructies
 • Bescherming van loskades
 • Bescherming van scheepsdekken bij transport van zware ladingen

 

Levering

Voor opdrachten of nadere informatie kunt u contact opnemen met onze planning. De planning is bereikbaar via telefoonnummer 088 011 87 00 of per mail via planning@vm-group.org

Advies

Graag adviseren wij onze klanten over het juiste product, dit kan telefonisch maar ook op locatie. U kunt contact met ons opnemen via ons nummer in Nederland +31 (88) 011 87 11 of via ons Duitse nummer +49 (800) 48 48 844 of per mail via rental@vm-group.org