Het beste draglineschot in de markt

Bij het door ontwikkelen van het schot is gekeken naar verbeterpunten welke uit de markt naar voren zijn gekomen, dit ten opzichte van de huidige schotten. Deze punten zijn de volgende:

1.       Pasvorm van pen in het boorgat is ruim wat de levensduur verkort

2.       Inschuren (inzagen) hout ter plaatse van de inpik sleuf

3.       Verbeteren stabiliteit van het schot door de beperkte breedte van 1 meter

4.       Afbrokkelen van de hoeken

5.       Herleidbaarheid van het schot naar de eigenaar

Op al deze punten heeft het VM mats met haar draglineschot een antwoord.  Dit maakt het schot tot het beste wat er in de markt te koop is.

Tekening met 5 punten

De pasvorm pen boorgat is belangrijk. Een nauwe passing zorgt ervoor dat de balken niet ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Het schot blijft hierdoor strak maar belangrijker is nog doordat er minder hout wordt verwijderd neemt de kans op splijten enorm af, dit verlengd de levensduur.

De bewerking van de VM schotten vindt uitsluitend plaats door middel van frezen, dit voorkomt inscheuren. De vezelstructuur wordt niet abrupt beëindigd. Bezaagde schotten scheuren veel sneller in omdat vaak de zaagsnede nog wat verder doorloopt of omdat het verband tussen de vezels plots wordt beëindigd.

De standaardmaat voor schotten is 1 meter breed. VM mats produceert tussen de 1,0 meter en 1,5 meter op klantwens. Schotten van 1,5 meter breed zijn stabieler door een groter draagvermogen en hoger gewicht per schot kantelen ze minder snel. Dit is precies het doel waar het schot voor dient. Bijkomend voordeel is dat de kans op beschadiging in het werk afneemt net als de handelingskosten. Daarnaast kan een schottenbaan sneller in de lengte worden gelegd wat minder schotten vraagt en een economisch voordeel oplevert.

Dat draglineschotten nog niet in 1,5 meter breed worden aangeboden is omdat het boorconcept van overige aanbieders hier niet geschikt voor is. VM mats heeft deze barrière verwijderd zodat wij het beste schot kunnen maken.

Hoeken van schotten zijn kwetsbaar waardoor er stukken hout kunnen uitbreken. Door deze af te ronden door middel van frezen wordt dit voorkomen.

Het aantonen van eigendom is vaak belangrijk. Het kan een vraag zijn van een financier of een verzekeraar. Maar het is ook gewoon mooi om te kunnen laten zien dat het uw eigendommen zijn. VM mats voegt daarom een serienummer toe en een naam van maximaal acht karakters aan ieder schot.

Het meest economische draglineschot

Door het productieproces uiterst efficiënt in te richten met maar 2 productiemedewerkers zijn wij in staat om goedkoop te produceren. Het productieproces maakt tevens een hoge productiecapaciteit mogelijk. Hierdoor is de levertijd kort en zijn wij in staat om klantspecifiek te produceren.

De prijs van het schot wordt in sterke mate bepaald door de inkoopprijs van het hout. Door te werken met vaste leveranciers kopen wij in op de juiste condities zowel qua prijs als qua kwaliteit. Wij zijn in staat om het goedkoopste schot aan te bieden maar ook het meest duurzame schot. Doordat wij de bouw van het schot op de technisch best mogelijke en meest efficiënte wijze uitvoeren, bepaald de kwaliteit van het hout en daarmee samenhangende prijs de kostprijs van het schot. Voor ons is het niet van belang welke houtsoort u kiest de productie kosten zijn voor ons gelijk. Zodoende kunnen wij zonder problemen in overleg met de klant bepalen wat de beste houtsoort is voor het draglineschot welke past bij zijn bedrijfsvoering.